Wasza Świątobliwość,
Wasze Eminencje,
Szanowni Państwo!
Zachęcam do śledzenia wątku zbiorczego dotyczącego wydarzeń w Księstwie Sarmacji - będą tutaj zamieszczane przez ambasadę najważniejsze i oficjalne wydarzenia.
Na początek chciałbym ogłosić, że nowym księciem Sarmacji został
Piotr II Grzegorz:
http://prawo.sarmacja.org/akt,11951.html
Myślałem, że nowym księciem zostanie Antoni Kacper Burbon-Conti, ale widać dawanie szansy nowym skończyło się po wybryku Filipa I Gryfa.
(23.11.2020, 10:15:00)Janusz Zabieraj napisał(a): [ -> ]Myślałem, że nowym księciem zostanie Antoni Kacper Burbon-Conti, ale widać dawanie szansy nowym skończyło się po wybryku Filipa I Gryfa.
To widocznie macie mały ogląd w temacie sarmackim. Z takim kandydatem jak PIIG nikt nie miał szans :)
Witam serdecznie,
Niestety, ale Pan Ambasador doznał ciężkiej realiozy, dlatego będzie zastępowany - w razie konieczności.
Przedstawiam krótki komunikat z wczoraj odnośnie uznawanie przez Księstwo Sarmacji niektórych mikronacji.
[1]
Oświadczenie - MSZ
[2]
Kryteria uznawania innych mikronacji
Wasza Świątobliwość,
Wasze Ekscelencje,
Udało mi się przezwyciężyć realiozę i mam nadzieję, że powrócę do misji dyplomatycznej.
Serdecznie pozdrawiam,
Wasza Ekscelencjo,
ponownie serdecznie witamy w Rotrii. Mamy nadzieję na Waszą stałą obecność i umacnianie obustronnych stosunków.
Z pasterskim pozdrowieniem,
Pius PP. VII
Z radością przekazuje informację, iż Jego Świątobliwość, Leon IV, otrzymał na wczorajszej gali Złotych Wędek nagrodę w kategorii Naukowiec roku 2021.
Serdeczne gratulacje!