Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OrthodoxPLStarorotryjska Parafia Ducha Świętego
Co tu się dzieje?
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo

Odpowiedz

Trwa dyskusja ze zmarłym bpem Wieniawą

(11.01.2023, 17:46:17)Stanisław Wieniawa napisał(a): Pocałujta w dupę wójta.

Dobre i tyle
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
Odpowiedz

Soplica, głupoty gadasz z tą domeną wspólną. Bo to jakbym przekleił "Pana Tadeusza" i napisał, że jestem jego autorem. Jesteś typem spamera o dziwnych pomysłach, wyskoczyłeś jak Filip z konopii i jeszcze uważasz, że masz rację.
Odpowiedz

(12.01.2023, 08:37:31)Stanisław Wieniawa napisał(a): Soplica, głupoty gadasz z tą domeną wspólną. Bo to jakbym przekleił "Pana Tadeusza" i napisał, że jestem jego autorem. Jesteś typem spamera o dziwnych pomysłach, wyskoczyłeś jak Filip z konopii i jeszcze uważasz, że masz rację.

Domena publiczna dotyczyła Mszału i Pontyfikału. A kazanie owszem, skopiowane.

Co do własności, absolutnie nie twierdzę że jestem autorem któregokolwiek
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
Odpowiedz

Personalnie jestem ultra tradycjonalistą, ale nie fanatykiem.

W tym przypadku niestety, jak widzę co się w Rotrii dzieje, muszę być Bugninim

Co do spamowania, taka natura mojego wieku, żywiołowość i aktywność. To jeszcze czas, gdy nam się chce działać, młoda i gorąca krew
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Odpowiedz

Zapraszamy na audiencję, trzeba uregulować Brata status kanoniczny.
Odpowiedz

(12.01.2023, 15:40:21)Wiktor II napisał(a): Zapraszamy na audiencję, trzeba uregulować Brata status kanoniczny.

To się zobaczy, co ustalimy
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Odpowiedz

Cytat:
[Obrazek: n4QtGs.png]
Decretum
XXI I MMXXIII

ws. nominacji diakonatu
Tadeusz Soplica

1. Wynoszę Cię do godności prezbitera Świętego Kościoła Rotryjskiego, obligując jednocześnie do odbycia inwestytury prezbiterskiej.
2. Nadaję Ci pełnię przywilejów i obowiązków, wynikających z tego tytułu.
3. Nakazuję Ci podjąć pracę w założonej przez Ciebie parafii Ducha Świętego jako jej proboszcz.
4. Dekret wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.

Z ojcowskim błogosławieństwem

/-/ dr net. Stanisław kardynał Wieniawa OSI
Wikariusz Generalny Stolicy Apostolskiej
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Odpowiedz

Proszę zorganizować sobie kapłana do przeprowadzenia inwestytury.
Odpowiedz

(01.02.2023, 09:15:27)Stanisław Wieniawa napisał(a): Proszę zorganizować sobie kapłana do przeprowadzenia inwestytury.

Musi być biskup, czy może być dowolny kapłan? 

Bo innowierczego kapłana od razu odrzucam
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik forum © MyBB 2002-2023 Polskie tłumaczenie © MyBB PL 2007-2023 Styl © iAndrew 2016-2023 Edit © Axwell 2017-2023