Kto zostanie następnym Biskupem Rotrii, a nie kogo widzicie w tej roli.
ks. bp dr net. Stanisław Wieniawa OSI
![[Obrazek: Herb-biskupa-Zabieraja.png]](https://i.ibb.co/8N9zWWf/Herb-biskupa-Zabieraja.png)
![[Obrazek: Herb-biskupa-Zabieraja.png]](https://i.ibb.co/8N9zWWf/Herb-biskupa-Zabieraja.png)
Ankieta: Kto zostanie XLI Patriarchą Rotrii? |
|||
Stanisław Wieniawa kardynał della Rotria OSI | 0 | 0% | |
Pius Maria kardynał de Medici | 2 | 15.38% | |
Mikołaj kardynał Dreder | 5 | 38.46% | |
Henryk Sanchez kardynał Oviedo | 3 | 23.08% | |
Stanisław kardynał Dmowski | 2 | 15.38% | |
Aureliusz kardynał Medyceusz-Zep | 1 | 7.69% | |
Kandydat spoza Kolegium Elektorów | 0 | 0% | |
Razem | 13 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
![]() |
Kto zostanie następnym Biskupem Rotrii, a nie kogo widzicie w tej roli.
![]()
29.01.2022, 13:19:34
W Skarlandzie również zrobiliśmy sobie taką ankietę.
![]() ![]() Jednak TOTO Patriarcha jest jedno. /-/ Bp Miguel Jorge de Catalan OSI
Biskup Lwowski Príncipe de Scarlaña Ekonom Patriarszy ![]()
29.01.2022, 13:31:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.01.2022, 13:32:49 przez Stefano Agostini.)
Hmm... Więcej kandydatów niż poprzednio. To może być ciekawe konklawe.
![]() Jednak w tych zawodach jest chyba co najmniej jeden czarny koń / lub pewniak tych zawodów..
29.01.2022, 14:57:11
Czy kiedykolwiek czarny koń się sprawdził?
![]()
29.01.2022, 14:58:30
29.01.2022, 15:07:49
(29.01.2022, 13:31:51)Stefano Agostini napisał(a): Hmm... Więcej kandydatów niż poprzednio. To może być ciekawe konklawe. Nie no, stara gwardia ma większość. Dreder albo Dmowski, o ile Wieniawa będzie głosował przeciw starej gwardii (-) Fiodor Anatoljewicz Godunow
Niezwykłe;
Cytat:- Cisza. cisza.. czekać.. czekać... ![]() ![]() To jest niemożliwe, jak to się zmienia. Choć wiadomo, że te ankiety nigdy nie trafiały idealnie w późniejsze wyniki. Ja mam moje przemyślenia co do tego konklawe.; Mianowicie. - Stanisław Wieniawa kardynał della Rotria OSI - Były Leon IV, nie będzie raczej ubiegał się o Tron Pawłowy, bo nie po to chyba abdykował aby być wybranym ponownie - Pius Maria kardynał de Medici - "starszy", trochę zmęczony polityką oraz zabawą, może nawet lekko wypalony. Pomimo zapowiedzi przed poprzednim Konklawe, to już po wyborze nie za wiele zrobił. Realioza itd. (nie oceniamy, dajemy jedynie fakty) - Mikołaj kardynał Dreder - powrócił wczoraj... zmęczony, zapowiedział, że nie będzie się za dużo udział, choć będzie pomagał. Nie wiem, dlaczego prowadzi w ankiecie skoro sam niejako się wyklucza z możliwości. - Stanisław kardynał Dmowski - niby młody, ale w mikronacjach już nie. Ogólnie wybór mogły być dobrymi i jest jednym z tych nad którymi będą kardynałowie mogli rozmawiać. W końcu jest młody, czyli spoza grona. Jednak ! Jak sam w rozmowie ze mną przyznał, dopada go realioza, dlatego nie sądzę aby ubiegał się o tytuł. - Aureliusz kardynał Medyceusz-Zep - również powraca do Rotrii, po długim okresie niebytu. Kardynał emeryt, czyli kardynał nie elektor, skąd on na liście i czemu ma przy nazwisku jeden głos... Bóg raczy wiedzieć. - Michał Franciszek Lisewicz - kardynał świecki, nawet nie pojawił się na liście. (oprócz tego również nie potwierdził przybycia. W rozmowie prywatnej wyznał, że raczej nie da rady przybyć.) - Kandydat spoza Kolegium Elektorów - raczej mało prawdopodobne abym ja, lub JE Abp. Krzysztof Windsor, lub któryś z pozostałych kapłanów został wybrany. - Henryk Sanchez kardynał Oviedo - I pozostał on. Kandydat spoza kolegium, można by rzec taki wyczekiwany, oczekiwany, upragniony przez niektórych. Patrząc na poprzednie ankiety, zapewne o nim wszyscy myśleli głosując w TOTO Patriarcha na opcję Kandydat spoza Kolegium Elektorów. Młody, choć w mikronacjach już 3 lata. Kardynał, kandydat z młodego pokolenia. Najpewniej kontynuator dzieła Patriarchy Leona IV. Całkiem przyzwoicie aktywny w swojej archidiecezji, choć nie tylko, bo nie raz udzielał się w Rotrii. Prawdopodobnie lekarstwo na Rotrię. Jedyny, który w ostatnim czasie coś robi, działa i aktywizuje. Czy wygra on, czy ktoś inny to się dowiemy już po konklawe. Polecam Kardynałom elektorom oraz tym, którzy głosują zapoznać się z tą moją analizą aktualnego Kolegium Kardynalskiego. /-/ Bp Miguel Jorge de Catalan OSI
Biskup Lwowski Príncipe de Scarlaña Ekonom Patriarszy ![]()
31.01.2022, 13:51:24
Przeczuwam, że sporo posiedzimy w Sykstynie.
![]()
31.01.2022, 14:03:35
(31.01.2022, 13:51:24)Stanislao della Rotria napisał(a): Przeczuwam, że sporo posiedzimy w Sykstynie.Ja zakładam, że jedno albo dwa głosowania. ![]() (31.01.2022, 13:58:06)Enrique Sánchez Oviedo napisał(a): Ciekawa analiza Wasza Ekscelencjo Księże Biskupie @Miguel de Catalan.Dziękuję. ![]() /-/ Bp Miguel Jorge de Catalan OSI
Biskup Lwowski Príncipe de Scarlaña Ekonom Patriarszy ![]() |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |