Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OrthodoxPLRytuał Starorotryjski
Oto przetłumaczony tekst liturgii starorotryjskiej

Załączone pliki
.pdf   Mszał Starorotryjski.pdf (Rozmiar: 578,86 KB / Pobrań: 18)
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Vilarte
Odpowiedz

Przewielebny Księże,

ustnie udzielamy nihil obstat oraz imprimatur dla Mszału, a dziełu temu z serca błogosławimy. Stosowne dokumenty ukażą się niebawem.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Dziekan Świętego Kolegium Kardynalskiego,
Prymas Brodrii,  Arcybiskup Trydentu, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: herb-uwschodniony.png]
  • OrthodoxPL
Odpowiedz

(16.12.2022, 17:43:26)Benedykt III napisał(a): Przewielebny Księże,

ustnie udzielamy nihil obstat oraz imprimatur dla Mszału, a dziełu temu z serca błogosławimy. Stosowne dokumenty ukażą się niebawem.

Bogu niech będą dzięki!
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
Odpowiedz

Krásná bohoslužba, srdečně vás zdravím.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
  • OrthodoxPL
Odpowiedz

Odnaleziony został Pontyfikał, zawiera wszystkie obrzędy, łącznie z ekskomunikami

Załączone pliki
.pdf   Pontyfikał Starorotryjski.pdf (Rozmiar: 1,93 MB / Pobrań: 7)
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

• Vilarte
Odpowiedz

Serio? Serio? Nosz kurwa mać! Jako duch nie powinienem was straszyć, ale jak widzę, co wy robicie z tak kochaną przeze mnie mikronacją, to mnie po śmierci nosi i krew mnie zalewa. Duchowa. Przecież to nie żaden Mszał Starorotryjski, a zerżnięty 1:1 mszalik do VOMu!!! Pontyfikał tak samo. Odkąd Rotria to całkowita kopia Kościoła Katolickiego? Przecież to zaprzeczenie jej tradycji. Pozwalacie jakiemuś spamerowi o dziwnym nicku zalewać forum gównem. I nic z tym nie robicie? Samowolkę robi, zakłada parafie, odprawia tam NOMowy chrzest (dziwne, że nie według VOMu, którego skopiował). Żenada. Naprawdę weźcie zamknijcie to forum, zakończcie żywot Rotrii i tak będzie najlepiej.
Odpowiedz

(09.01.2023, 16:57:47)Stanisław Wieniawa napisał(a):

Serio? Serio? Nosz kurwa mać! Jako duch nie powinienem was straszyć, ale jak widzę, co wy robicie z tak kochaną przeze mnie mikronacją, to mnie po śmierci nosi i krew mnie zalewa. Duchowa. Przecież to nie żaden Mszał Starorotryjski, a zerżnięty 1:1 mszalik do VOMu!!! Pontyfikał tak samo. Odkąd Rotria to całkowita kopia Kościoła Katolickiego? Przecież to zaprzeczenie jej tradycji. Pozwalacie jakiemuś spamerowi o dziwnym nicku zalewać forum gównem. I nic z tym nie robicie? Samowolkę robi, zakłada parafie, odprawia tam NOMowy chrzest (dziwne, że nie według VOMu, którego skopiował). Żenada. Naprawdę weźcie zamknijcie to forum, zakończcie żywot Rotrii i tak będzie najlepiej.

Jeżeli Ekscelencja umie zrobić lepiej, proszę bardzo. 

Co do rzekomej samowolki, wszystko jest uzgadniane z Jego Świątobliwością.

(09.01.2023, 16:57:47)Stanisław Wieniawa napisał(a):

A ja żadnego chrztu nie odprawiłem, zamieściłem tylko tekst homilii na Niedzielę Chrztu Pańskiego
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Odpowiedz

Jeżeli tak witane są jakiekolwiek próby ratowania Rotrii, to niestety, raczej długo nie pożyje.
Nie rozumiem, jak można narzekać na upadek mikronacji, mając takie podejście do nowych członków. 
Przykro mi, że mimo dobrych chęci zrobiłem więcej szkód niż pożytku.
Skoro Ekscelencji przeszkadza moja działalność, nie pozostaje mi nic innego jak zrezygnować z aktywności...
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik forum © MyBB 2002-2023 Polskie tłumaczenie © MyBB PL 2007-2023 Styl © iAndrew 2016-2023 Edit © Axwell 2017-2023