Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Albert OrańskiWniosek o przywrócenie do kardynalatu
Wasza Świątobliwość, 

Wnioskuję o przywrócenie mnie do kardynalatu. Po powrocie chciałbym aktywnie uczestniczyć w życiu Rotrii oraz pomagać początkującym duchownym. Swoją prośbę motywuję tym że 5 lutego 2019 za pontyfikatu Sylwestra I złożyłem wniosek o emeryturę, gdyż wtedy miałem zanik sił witalnych. Jednocześnie potwierdzam że to ja we własnej osobie, rozmawiałem już z Waszą Świątobliwością w tej sprawie na Discordzie. Wnioskuję też o nadanie mi jakiejś diecezji suburbikarnej.
Jego Eminencja Albert Orański

[Obrazek: 2VgPQ.png]
Odpowiedz

Ponawiam wniosek.

Odpowiedz

Cytat:
[Obrazek: 120px-Medici_popes.svg.png]

Umiłowany Synu,
Wielebny Albercie,

Odpowiadamy pozytywnie na Twój wniosek, który wyraziłeś w ostatniej rozmowie telefonicznej z Nami. Dobrze, że pewne numery chowamy w pamięci i możemy bez zbędnych tytułów porozmawiać, co zawsze w stosunkach z Nami pragnąłeś zachować. Albercie, jak wyraziłeś się osobiście, nie będziemy Cię przywracać do stanu kardynalskiego. Ostatnie wydarzenia domowe doprowadziły do tego, że nie masz zbyt wiele czasu, aby poświęcić go Rotrii - dlatego nie mamy żadnego żalu, a zamiast tego wiele wyrozumiałości i ciepła. Drogi Albercie, jeśli tylko czas Ci pozwoli, gotowi jesteśmy Cię przywrócić - nie do Toskanii, ale do Twego ukochanego Mediolanu, któremu oddałeś całe życie. Dziękujemy za Twoją ofiarną służbę i gotowi jesteśmy Ciebie zawsze przyjąć.
Błogosławimy,
(+) Pius VIII, P.P.
† PIO DE MEDICI
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Albert Orański, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Dziękuję za odpowiedź.

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Pio Maria de Medici
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik forum © MyBB 2002-2023 Polskie tłumaczenie © MyBB PL 2007-2023 Styl © iAndrew 2016-2023 Edit © Axwell 2017-2023